Atomizoare

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Atomizoare agricole: Eficiență și precizie în stropirea culturilor

Prezentare introductivă

Atomizorul este un aparat utilizat pentru pulverizarea fina a lichidelor si este folosit indeosebi in agricultura pentru stropirea culturilor impotriva daunatorilor. Atomizoarele se mai folosesc pentru deratizarea si dezinfectarea cladirilor, iar tipurile de pulverizare sunt: jet, picaturi, ceata. Se recomanda folosirea echipamentelor de protectie in timpul pulverizarii: salopeta, masca, ochelari de protectie, manusi, incaltaminte rezistenta.

Ce sunt atomizoarele pentru stropirea culturilor

Atomizoarele sunt echipamente speciale utilizate în agricultură pentru stropirea culturilor cu soluții de substanțe active, cum ar fi pesticide, erbicide, îngrășăminte lichide sau alte produse agrochimice. Aceste dispozitive funcționează prin pulverizarea fină a substanțelor chimice, distribuindu-le uniform pe suprafața plantelor pentru a controla dăunătorii, bolile sau pentru a furniza nutrienți necesari.

Elementele componente

Atomizorul este alcatuit dintr-un rezervor, de obicei de 10-20 litri, in care se afla substanta ce urmeaza a fi pulverizata si un motor termic ce creeaza presiunea necesara pentru a pulveriza substanta. Bineinteles ca mai exista si alte componente, cum ar fi carburatorul sau teava prin care iese jetul. In functie de tipul motorului, exista atomizoare cu motor in 2 timpi sau in 4 timpi.

Unde se folosesc atomizoare agricole

Atomizoarele pot fi utilizate într-o varietate de culturi, cum ar fi culturile cerealiere, leguminoase, pomi fructiferi, viță de vie sau legume de seră. Acestea joacă un rol crucial în protejarea plantelor împotriva bolilor și dăunătorilor, precum și în furnizarea nutrienților necesari pentru o creștere sănătoasă și o producție de calitate.
Aceste produse se utilizeaza de obicei in agricultura pentru stropirea culturilor in scopul prevenirii bolilor plantelor si pentru combaterea daunatorilor la culturile de grau, porumb, orez, dar si la pomii fructiferi sau vita de vie. Ca si lichid dispersat se folosesc substante pentru diferite tratamente, ierbicide, pesticide, insecticide, ingrasaminte sau substante chimice pentru ingrijirea si cresterea plantelor.

De ce merită să investim într-un atomizor

Utilizarea atomizoarelor prezintă mai multe avantaje și beneficii în agricultură, printre care se numără:
  1. Eficiență în aplicare: Atomizoarele permit o acoperire uniformă a plantelor, asigurând o eficiență sporită în aplicarea substanțelor active. Astfel, se maximizează eficacitatea produselor folosite și se reduce risipa de substanțe chimice.
  2. Flexibilitate în dozare: Atomizoarele sunt echipate cu sisteme de reglare a debitului și a dimensiunii picăturilor, permițând ajustarea precisă a dozajului de substanțe chimice în funcție de necesitățile specifice ale culturilor.
  3. Controlul precis al plantei: Atomizoarele permit aplicarea localizată a substanțelor active, reducând riscul de contaminare a solului sau a altor culturi învecinate. Astfel, se asigură un control mai precis al dăunătorilor și bolilor, minimizând impactul asupra mediului înconjurător.
  4. Economie de timp și efort: Atomizoarele facilitează aplicarea rapidă și eficientă a substanțelor active, economisind timp și efort pentru agricultori și operatorii agricoli.
  5. Reducerea costurilor: Utilizarea atomizoarelor înlocuiește metodele tradiționale de aplicare manuală a substanțelor chimice, reducând astfel costurile și muncă intensivă.
Pentru a obține rezultate optime, este important să se respecte instrucțiunile de utilizare și siguranță ale producătorului de atomizoare și ale substanțelor chimice utilizate. Aceasta include protecția adecvată a utilizatorului, gestionarea corectă a reziduurilor și respectarea normelor de mediu și siguranță.

Ce trebuie să reținem

Atomizoarele sunt compuse dintr-un rezervor pentru substanțele chimice, un sistem de pompă care alimentează soluția în pulverizator și un mecanism de pulverizare care transformă lichidul în picături fine. Aceste picături sunt apoi dispersate în aer și se depun pe frunzele și tulpinile plantelor, asigurând o acoperire eficientă și uniformă.
Pentru a beneficia de recolte bogate si sanatoase este necesar sa stropiti culturile cu substantele chimice potrivite pentru fiecare soi. Atomizoarele se folosesc pe camp, dar si in gradini, livezi sau vii. Pot fi folosite si in sere si solare. De obicei ele sunt portabile si se tin in spate cu ajutorul unor hamuri, iar pulverizarea se poate face atat pe orizontala, cat si pe verticala.

Prețul pentru atomizoare de stropit culturile agricole

În magazinul online Gradenia prețurile atomizoarelor pot varia în funcție de mărimea, capacitatea, caracteristicile tehnice și brand-ul produsului. Este important să se țină cont de nevoile specifice și de bugetul disponibil pentru a alege atomizorul potrivit pentru fiecare aplicație agricolă.
Comanda acum atomizoare pentru culturi agricole de la Gradenia, magazin online specializat in unelte si scule pentru fermierii harnici!

Suport clienti 08 : 00 - 17 : 00

0786685612 info@gradenia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!