Drujbe

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Drujbe: Putere și precizie în tăierea lemnului

Bine de știut

Drujbele, cunoscute și sub numele de motofierăstraie, sunt unelte motorizate esențiale în industria forestieră, construcții și în activitățile de întreținere a terenurilor cu vegetație. Aceste echipamente pot fi alimentate fie electric, fie cu benzină, și oferă utilizatorilor putere, precizie și eficiență în efectuarea tăierilor. Fie că sunt folosite de amatori sau de profesioniști, drujbele sunt extrem de versatile și indispensabile într-o varietate de aplicații.

Ce sunt drujbele și la ce se folosesc?

Drujbele sunt motofierăstraie motorizate care utilizează o lamă (bara de ghidaj) și un lanț prevăzut cu dinți pentru a realiza tăieturi precise și eficiente în lemn și alte materiale cu duritate mică. Acestea sunt utilizate în următoarele domenii:
 • Industria forestieră: Drujbele sunt indispensabile în tăierea și prelucrarea lemnului, fie pentru producția de materiale de construcție, mobilă sau lemne de foc.
 • Construcții: Drujba este folosită pentru tăierea și modificarea elementelor de construcții din cherestea, cum ar fi scânduri, dulapi, stâlpi sau panouri.
 • Întreținerea terenurilor cu vegetație: Aceste drujbe electrice sau pe benzină sunt utilizate în curățarea și îngrijirea spațiilor verzi, tăierea copacilor, ramurilor și arbuștilor.

Avantaje și beneficii drujbe electrice sau pe benzină

Utilizarea drujbelor de către amatori sau profesioniști aduce o serie de avantaje și beneficii semnificative:
 1. Putere și eficiență: Drujba oferă putere și viteză în tăiere, facilitând efectuarea rapidă și eficientă a sarcinilor de tăiere.
 2. Precizie și control: Drujbele permit utilizatorilor să realizeze tăieturi precise, ajustabile în funcție de nevoile și cerințele fiecărei aplicații.
 3. Portabilitate: Drujbele pe benzină sau cele cu acumulator electric sunt concepute pentru a fi ușor de manevrat și transportat, oferind astfel flexibilitate în utilizare și mobilitate pe teren.
 4. Versatilitate: Aceste drujbe pot fi echipate cu lame și lanțuri de diferite dimensiuni, adaptându-se la diverse aplicații și nevoi.

Utilizarea drujbelor de amatori și profesioniști

Drujba este utilizată în mai multe contexte și locații, cum ar fi:
 • Industria forestieră: Orice drujbe sunt indispensabile în exploatarea forestieră, tăierea copacilor, ruperea ramurilor și prelucrarea lemnului.
 • Construcții: Drujba este utilă în construcții, pentru tăierea materialelor lemnoase folosite în structuri sau finisaje.
 • Întreținerea terenurilor: Drujbele sunt esențiale în activitățile de întreținere a terenurilor, tăierea arbuștilor, a copacilor și a vegetației nedorite.

Caracteristici principale

Drujbele variază în funcție de modele și specificații tehnice. Iată câteva caracteristici relevante:
 1. Lungimea lamei (bara de ghidaj): Diferitele tipuri de drujbe electrice sau pe benzină pot avea lame de diferite lungimi, adaptate la dimensiunea materialului care urmează a fi tăiat.
 2. Lungimea lanțului și numărul de dinți: Lanțurile drujbelor pot varia în lungime și pot avea diferite configurații de dinți, influențând viteza și precizia tăierii.
 3. Viteza lanțului (viteza de tăiere): Drujbele pot avea viteze de tăiere diferite, ceea ce afectează eficiența și calitatea tăierii.

Drujbă la preț corect

Pe platforma online Gradenia, prețul drujbelor variază în funcție de marca, modelul, specificațiile tehnice și puterea motorului. Este important să se analizeze nevoile și cerințele individuale pentru a alege drujba potrivită, care să ofere un echilibru optim între calitate și preț.

Recomandări

Drujbele reprezintă unelte puternice și eficiente în tăierea materialelor lemnoase și a altor materiale. Acestea oferă atât amatorilor, cât și profesioniștilor posibilitatea de a efectua tăieturi precise și de a finaliza sarcini de tăiere în mod eficient. Alegerea drujbelor adecvate în funcție de nevoi și resurse contribuie la realizarea lucrărilor cu succes în industria forestieră, construcții și activități de întreținere a terenurilor cu spații verzi.

Suport clienti 08 : 00 - 17 : 00

0786685612 info@gradenia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!