Mori cereale

Afiseaza: 1-22 din 22 produse

 Filtre

Mori electrice de cereale: Eficiență și versatilitate în prelucrarea produselor agricole

Abstract

Morile electrice de cereale sunt echipamente indispensabile în prelucrarea produselor agricole, fiind utilizate în diverse domenii, de la agricultura de subzistență până la ferme mici și medii. Aceste mori compacte și ușor de utilizat permit transformarea cerealelor și a altor produse agricole în făină, mălai, uruială, furaje și multe altele.

Ce sunt morile de cereale și la ce se folosesc?

Moara de cereale este o mașină motorizată special concepută pentru a măcina și a prelucra produse agricole, oferind o gamă largă de produse finite. Există mai multe tipuri de mori, inclusiv:
 1. Mori cu ciocănele: Acestea sunt potrivite pentru măcinarea cerealelor, semințelor și plantelor în pulbere sau granule.
 2. Mori pentru uruială: Aceste mori sunt utilizate pentru măcinarea porumbului în uruială, folosită ulterior în diverse scopuri, precum furaje sau procesarea produselor agricole.
 3. Mori pentru desfăcut porumb: Acestea sunt folosite pentru a separa boabele de porumb de pe știuleți, oferind astfel porumb desfăcut gata de utilizare.
 4. Mori pentru știuleți de porumb: Aceste mori permit măcinarea completă a știuleților de porumb, obținând astfel făină sau granule de porumb.
 5. Mori pentru furaje: Aceste mori sunt utilizate pentru măcinarea cerealelor și a altor produse agricole în furaje pentru animale.
 6. Mori pentru legume și fructe: Acestea permit transformarea legumelor și fructelor în pastă sau făină, utilizată în diverse preparate culinare ori furajere sau în procesarea produselor alimentare.

Moara de cereale - avantaje și beneficii

Utilizarea morilor de cereale aduce o serie de avantaje și beneficii pentru agricultori și producători locali:
 • Preparare rapidă și eficientă: o moară electrică de cereale este echipată cu motor puternic, care facilitează prelucrarea rapidă și eficientă a produselor agricole, reducând timpul și efortul necesar.
 • Controlul asupra procesului: Agricultorii pot ajusta măcinarea în funcție de preferințele și nevoile lor, obținând produse finite personalizate, cum ar fi făină fină sau granule.
 • Versatilitate în utilizare: Morile de cereale sunt adaptabile și pot fi utilizate pentru prelucrarea diferitelor tipuri de cereale, legume și fructe, oferind astfel o gamă largă de produse finale.
 • Sustenabilitate și economie: Folosirea morilor electrice de capacitate mică și medie reduce dependența de morile industriale mari și costisitoare, promovând astfel sustenabilitatea și economia locală.

Utilizarea morilor de cereale

Mori de cereale se utilizează în mai multe domenii și contexte agricole, cum ar fi:
 • Agricultura de subzistență: Morile electrice de cereale sunt esențiale pentru agricultorii de subzistență, permițându-le să prelucreze producția proprie în produse finite, cum ar fi făina sau furajele.
 • Ferme mici și medii: Moara de cereale este utilă în fermele de dimensiuni reduse, oferindu-le agricultorilor posibilitatea de a prelucra și valora producția proprie în mod autonom.
 • Producție locală: Aceste mori electrice sunt ideale pentru producția locală și pentru procesarea produselor agricole în cadrul comunităților, susținând astfel economia locală și promovând produsele locale.

Mori electrice de cereale la preț corect

La magazinul online Gradenia prețul morilor de cereale variază în funcție de capacitatea, puterea și caracteristicile tehnice ale fiecărui model. Este important să se analizeze nevoile specifice și volumul de prelucrare dorit pentru a alege mori de capacitate mică sau medie care să corespundă cerințelor și bugetului.

Concluzie

Morile electrice de cereale reprezintă o soluție eficientă și versatilă pentru prelucrarea produselor agricole în făină, furaje și altele. Acestea oferă agricultorilor control asupra procesului de prelucrare, economie de timp și efort, precum și oportunitatea de a valorifica producția proprie. Alegerea morilor potrivite în funcție de nevoile și resursele fiecăruia contribuie la dezvoltarea durabilă a agriculturii și a comunităților locale.

Alege o moara pentru uz casnic sau pentru ferme mici de la Gradenia

In acest magazin online gasiti moara electrica cu ciocanele pentru cereale (grau, porumb boabe, orez, orz, ovaz, secara), furaje, uruiala, paie, coceni si stiuleti. Totodata o puteti folosi pentru a macina seminte de floarea soarelui, soia, fasole, dar si fructe si legume.
Aceste mori de cereale au mai multe site cu gauri de diferite dimensiuni; pentru o faina mai fina se va folosi o sita cu gauri mici, iar pentru o faina cu granulatie mai mare se va folosi o sita cu orificii mai mari. Puterea motorului este intre 2,5 kW – 3,5 kW, iar capacitatea de prelucrare este intre 200-500 kg/ora. Multe modele au bobinaj din cupru, ceea ce le face sa fie foarte fiabile in exploatare.
In magazinul online Gradenia gasiti si curatatoare de porumb, dar si moara electrica pentru desfacat porumb (batoza). Vindem curatator boabe de porumb de putere medie si mare.

Mori de cereale utile pentru crescatorii de pasari si animale domestice

O moara electrica profesionala va poate usura foarte mult munca de preparare a nutretului animalelor. Intretinerea unei mori de cereale este destul de usoara, iar performantele tehnice sunt recunoscute in mai multe tari ale lumii. Totusi, utilizarea ei trebuie facuta cu precautie: nu se va folosi pentru a sparge bucati de piatra sau metal.
Moara trebuie sa fie bine sprijinita pe un suport, o masa sau un banc de lucru. Produsul este robust, beneficieaza de protectie la suprasarcina, garantie si de o durata de viata ridicata.

Un produs util in agricultura si zootehnie

Acest utilaj poate macina cu usurinta orice tip de cereale si va poate ajuta sa obtineti in cantitate mare furajele necesare pentru animalele din ograda. Aceste mori cereale pot fi alimentate chiar si cu stiuleti intregi pentru a prepara repede nutretul animalelor.
Daca vreti sa primiti sfatul unui profesionist de la Gradenia in alegerea morii de cereale potrivite pentru dumneavostra, ne puteti suna si va vom ajuta sa alegeti modelul optim.

Suport clienti 08 : 00 - 17 : 00

0786685612 info@gradenia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!