Pluguri

Afiseaza: 1-22 din 22 produse

 Filtre

Pluguri pentru Arat Terenuri Agricole: Un Pas Esențial în Agricultura Modernă

Introducere

În agricultura modernă, unde randamentul și eficiența sunt cruciale, echipamentele de calitate joacă un rol esențial în obținerea unei producții abundente. Unul dintre instrumentele fundamentale în acest proces este plugul pentru arat terenuri agricole. Acest dispozitiv tradițional a evoluat de-a lungul timpului, transformându-se într-un ajutor tehnologic esențial pentru agricultori.

Ce sunt plugurile și cum sunt utilizate

Plugurile sunt echipamente agricole proiectate pentru a ara și pregăti terenul în vederea culturii. Ele funcționează prin tăierea și răsturnarea stratului superior al solului, asigurând aerarea, amestecarea materiei organice și facilitând pătrunderea apei în adâncime. Această operațiune este esențială pentru a crea un mediu favorabil pentru rădăcinile plantelor și pentru a îmbunătăți textura solului.

Avantaje pentru pluguri moderne

  1. Creșterea Randamentului: Plugurile eficiente ajută la dezvoltarea unei structuri solide a solului, permițând plantelor să-și extindă rădăcinile în profunzime. Acest lucru duce la o absorbție mai bună a nutrienților și a apei, ceea ce se traduce într-o producție mai mare și de calitate superioară.
  2. Economie de Timp și Resurse: Utilizarea plugului modernizat accelerează procesul de pregătire a terenului. Agricultorii economisesc timp și energie, reducând astfel costurile operaționale.
  3. Controlul Buruienilor și a Dăunătorilor: Plugurile nu doar pregătesc terenul pentru cultură, dar și îngreunează dezvoltarea buruienilor și dăunătorilor, deoarece aceștia sunt îngropați în adâncime, reducând necesitatea aplicării chimicale excesive.

Caracteristici tehnice

  • Tipuri de Pluguri: Există mai multe tipuri de pluguri, de la cele cu un singur disc, până la cele cu mai multe cuie sau văluri. Alegerea depinde de tipul de sol și de necesitățile specifice ale culturilor.
  • Adâncime Reglabilă: Majoritatea plugurilor permit reglarea adâncimii de arat, asigurând astfel o adaptare la condițiile de teren și la cerințele culturilor.
  • Structură Durabilă: Plugurile sunt construite din materiale rezistente, cum ar fi oțelul tratat termic, pentru a rezista uzurii și pentru a asigura o durată lungă de viață.

Prețul corect al unui plug

Trebuie să menționăm că plugurile sunt esențiale în diverse etape ale agriculturii, inclusiv în pregătirea terenului pentru semănat, încorporarea resturilor vegetale și în lucrările de conservare a solului. În magazinul online GRADENIA prețurile plugurilor variază în funcție de mărimea, caracteristicile tehnice și producătorul. Pentru pluguri de calitate medie, prețurile pot începe de la câteva sute de lei și pot crește în funcție de complexitatea dispozitivului.
Vezi și oferta noastră de pluguri pentru motocultor și pluguri pentru scos cartofi.

Concluzie

Plugurile pentru arat terenuri agricole sunt un exemplu elocvent de tehnologie tradițională adaptată la cerințele agriculturii moderne. Având beneficii semnificative în ceea ce privește randamentul și eficiența, acestea rămân un instrument indispensabil în arsenalul oricărui fermier preocupat de o recoltă sustenabilă și prosperă.

Suport clienti 08 : 00 - 17 : 00

0786685612 info@gradenia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!